Parteneriate Online

parteneriate online

CE INSEAMNA MARKETING PRIN PARTENERIATE ONLINE ?

Parteneriatele online sunt o componenta foarte importanta a mixului de marketing. Colaborarile cu bloggeri influenti si site-uri partnere cresc nivelul de PR si imbunatatesc SEO.

Parteneriatele online pot lua forma unei promovari bilaterale sau unice. Partenerii online se adreseaza de regula audientei prin intermediul site-ului/site-urilor proprii, canalelor de social media detinute, blog propriu sau prin email marketing. Cele mai intalnite tipuri de parteneriate online sunt Marketingul Afiliat, Sponsorizarea Online si Co-brandul Online.

parteneriate online webexpert
marketing afiliat

Marketingul Afiliat este o forma superioara de parteneriat online deoarece in cadrul acesteia se plateste doar pentru vanzarea unui produs. Este singurul mod de marketing in care platiti pentru vanzare si nu pentru afisare, click, etc.

Marketingul Afiliat se desfasoara pe platforme dedicate iar persoanele care va promoveaza (afiliatii) castiga un comision pentru vanzare. De regula, acestia sunt platiti cu un procent din valoarea produsului vandut. Acest procent este stabilit de catre compania care pune produsele la vanzare si le promoveaza in acea platforma.

DE CE SUNT PARTENERIATELE ONLINE IMPORTANTE PENTRU BUSINESS-UL DUMNEAVOASTRA ?

  1. VIZIBILITATE IN MOTOARELE DE CAUTARE. Afiliatii va vor promova folosind diverse moduri organice sau platite. Astfel veti fi mai usor de gasit in urma cautarilor pe web.
  2. ATINGETI AUDIENTE DIFERITE. Partenerii online fac ca promovarea sa se adreseze audientei pe care ei o au. In acest mod expunerea anunturilor va fi facuta catre un public divers.
  3. ADAPTABILITATE SPORITA LA SCHIMBARI. De obicei, afiliatii si ceilalti parteneri online raspund mult mai activ la schimbarile din piata. Aceste schimbari pot fi de algoritm SEO, mod de licitare in cazul publicitatii platite, etc.
  4. RIDICA NIVELUL DE CUNOASTERE A  BRANDULUI. Parteneriatele online sunt moduri foarte bune de a ridica nivelul de cunoastere /perceptie a unui brand sau produs. Acest lucru ajuta foarte mult in special firmele care inca nu sunt bine cunoscute in piata.
  5. POZITIONARE SUPERIOARA IN MOTOARELE DE CAUTARE. Partenerii online vor crea link-uri catre site-ul dumneavoastra si va vor promova pe site-uri terte. Drept urmare, pozitia site-ului dumneavoastra in motoarele de cautare va creste.
  6. PLATITI DOAR PENTRU VANZARI INCHEIATE. Deoarece platiti afiliatii doar pentru vanzari incheiate, va va fi mult mai usor sa controlati costul de achizitie.